Installatie informatie vloerverwarming Folie

"Installatie-informatie en handleiding elektrische vloerverwarming - Stapsgewijze instructies en tips"

Laagste prijs garantie! | Geniet van 10 jaar garantie op onze vloerverwarmingsmatten! | Geleverd binnen 1 - 2 werkdagen.

 

Bestel nu onze complete vloerverwarming sets, verkrijgbaar met of zonder wifi. Ervaar het ultieme comfort en gemak met een eenvoudige installatie. Transformeer je huis in een warme oase. Plaats vandaag nog je bestelling en geniet van een heerlijk verwarmde vloer.

"Complete Set Elektrische Vloerverwarming voor laminaat, hout, vloerbedekking en click pvc, foliemat + thermostaat - Met Wifi"

- Snelle opwarmtijd.
- Makkelijk te installeren.
- Duurzaam en energiezuinig.
- hoge kwaliteit
- Levering binnen 1-2 werkdagen.


"Ontdek het ultieme comfort met onze complete vloerverwarming set met folie, ontworpen voor laminaat, hout, vloerbedekking en click PVC. Deze set, inclusief een foliemat van 50 cm breed, een thermostaat en een sensor, biedt nauwkeurige temperatuurregeling voor een optimaal verwarmde ruimte. Kies uit een witte of zwarte thermostaat, beide met WiFi-functionaliteit voor eenvoudige bediening. Let op: voor oppervlaktes vanaf 15 m² worden twee matten geleverd voor een gelijkmatige warmteverdeling. Voor grotere ruimtes vanaf 23 m² bieden wij ons XXL systeem aan voor nog meer verwarmingsgemak."

Het aanleggen van folievloerverwarming! het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het correct wordt geïnstalleerd om optimale prestaties te garanderen. Hier zijn de algemene stappen die je kunt volgen om folievloerverwarming aan te leggen:

  1. Plan en ontwerp: Begin met het plannen van de indeling van de folievloerverwarming. Bepaal welke kamers je wilt verwarmen en waar je de thermostaat wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen en specificaties van de verwarmingsfolie hebt voor elke kamer.

  2. Voorbereiding van de vloer: Maak de vloer schoon en zorg ervoor dat deze vlak en vrij is van eventuele oneffenheden. Afhankelijk van het type vloerbedekking dat je hebt, moet je mogelijk de oude vloerbedekking verwijderen.

  3. Leg isolatiemateriaal neer: Plaats een geschikte isolatielaag op de vloer om warmteverlies naar beneden te minimaliseren. Dit kan een isolerende ondervloer zijn of een speciale isolatiefolie die bedoeld is voor gebruik met vloerverwarmingssystemen.

  4. Installeer de verwarmingsfolie: Rol de verwarmingsfolie uit over de vloer volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de folie volledig vlak ligt en strak is uitgerekt. Het is belangrijk om de verwarmingsfolie niet te overlappen om oververhitting te voorkomen.

  5. Elektrische aansluiting: Sluit de verwarmingsfolie aan op het elektriciteitsnet volgens de voorschriften en richtlijnen van de fabrikant. Het is raadzaam om een gekwalificeerde elektricien in te schakelen om deze stap uit te voeren, omdat het om elektrische bedrading gaat.

  6. Test het systeem: Voordat je de vloerbedekking aanbrengt, is het belangrijk om het systeem te testen om ervoor te zorgen dat het correct functioneert. Controleer de weerstand van de verwarmingsfolie en gebruik een multimeter om de spanning te meten. Volg hierbij de instructies van de fabrikant.

  7. Vloerbedekking aanbrengen: Nadat het systeem is getest en goed bevonden, en indien nodig een warmte doorlatende ondervloer is gelegd, kun je de gewenste vloerbedekking aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld laminaat, tapijt, vinyl of tegels zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant van de vloerbedekking volgt voor het leggen ervan op een vloerverwarmingssysteem. Het is belangrijk dat de vloerbedekking geschikt is voor gebruik met vloerverwarming en dat de warmte gelijkmatig kan worden verspreid.